Je winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

'Het monteren is een werkje van niets'

Marc Jongejans: "Toen ik mijn nieuwe woonboot kocht, wilde ik eigenlijk ook iets doen aan beveiliging. In principe is een woonboot voor een groot aantal inbrekers een onneembare vesting, maar voorkomen is beter dan genezen. Ik heb op internet zitten zoeken, maar aan de meeste systemen zitten draadjes. En als er iets zonde is, dan is het wel om in je net gestuukte muren en plafonds gaten te maken om draadjes te trekken. Andere systemen waren niet om aan te zien (het oog wil ook wat) of hadden allerlei complexe installatiehandleidingen. En/of je moest een duur servicecontract aangaan, waarvoor in geval van alarm na een half uurtje hooguit een puisterige tiener in een auto langskomt.

Opeens was daar de website van Egardia. Die heb ik grondig geraadpleegd, maar ik had toch nog een vraag. Daarop kreeg ik precies het goede antwoord, waarna ik het systeem direct heb besteld via de duidelijke website.

Ik ontving keurig een orderbevestiging en een barcode, zodat ik exact kon nagaan waar het alarmsysteem is. Het pakje kwam op de afgesproken dag. Een duidelijke handleiding en een compacte, mooi vormgegeven alarmcentrale. Zelfs zo mooi dat je hem met een gerust hart in de woonkamer kunt zetten (al is dat natuurlijk geen handige plek). Het mooist van alles waren de zakjes met pluggen, schroeven, klittenband en dubbelzijdig plakband: per zakje stond keurig op een etiketje waarvoor de inhoud bestemd was. Een zakje voor het bedieningspaneel, de alarmcentrale, etcetera – werkelijk een genot!

Het monteren van de melders was een werkje van niets, dankzij de tips in de handleiding. Vervolgens de alarmcentrale plaatsen met behulp van klittenband, dubbelzijdig plakband of schroeven. Stekker van de adaptor erin, netwerkkabel erin en klaar.

Nu een account aanvragen via internet. Dat is eveneens een kwestie van enkele minuten. Mijn alarminstallatie is klaar voor gebruik. Via internet is werkelijk van alles in te stellen en is aan elke alarmmelder op eenvoudige manier een naam te geven. Bij een alarmmelding dus geen teksten zoals alarm *()@)_@232323, maar gewoon teksten als 'Kelder onderwater'. Nu maar wachten op de inbreker met zwembroek."