Je winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je per onderwerp de meest gestelde vragen.

Vind je geen antwoord op jouw vraag, neem dan contact op met de Egardia Klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Algemene vragen

Egardia is een betrouwbaar alarmsysteem om zelf je huis te beveiligen tegen brand, inbraak of lekkage.

Omdat het beveiligingssysteem aan je internetverbinding wordt gekoppeld kun je overal ter wereld via Internet je huis en alarmsysteem in de gaten houden en beheren.

Bovendien word je bij een melding altijd gewaarschuwd via sms, telefoon of e-mail.

Doordat Egardia gebruik maakt van het internet en volledig geautomatiseerd werkt, is het een stuk voordeliger dan andere systemen. Ook is een vaste telefoon niet meer nodig.

Het alarmsysteem is door iedereen zelf thuis te installeren: in minder dan een uur en zonder te boren of draden te trekken – daarmee is de volgende grote besparing snel gerealiseerd.

Omdat Egardia overtuigd is van de kwaliteit van haar dienstverlening werkt Egardia ook niet met lange verplichtingen: het abonnement is maandelijks opzegbaar. De maandelijkse beveiligingsdienst kost € 8,95 p/m (incl. BTW). Dit is een vast bedrag, ongeacht het aantal alarmmeldingen.

Alles bij elkaar biedt Egardia een van de meest betrouwbare en uitgebreide alarmdiensten van België en is tegelijkertijd zo'n 60% goedkoper dan andere alarmsystemen.

Egardia wordt mogelijk gemaakt door NVD Beveiligingsgroep. NVD beveiligingen is het oudste zelfstandige beveiligingsbedrijf van Nederland. Al honderd jaar, zeven dagen in de week, 24 uur per dag staan bijna 500 medewerkers garant voor betrouwbare dienstverlening.Kijk voor meer informatie over NVD Beveiligingsgroep op www.nvdsecurity.com.

De Egardia Notificatiedienst houdt 24 uur per dag je huis goed in de gaten.

Bij een alarmmelding worden jij en je contactpersonen door ons direct gewaarschuwd per sms, telefoon of e-mail. Zo kan er direct actie ondernomen worden om verdere schade te voorkomen.

In het geval van een inbraakalarm zal de eerste contactpersoon direct gewaarschuwd worden. Vervolgens worden de andere contactpersonen achtereenvolgens geïnformeerd met een interval van 90 seconden.

In het geval van een brand- of paniekalarm worden direct alle contactpersonen tegelijk gewaarschuwd.

Ja. In de Egardia Huiscentrale (onderdeel van het alarmsysteem) is een zeer luide sirene ingebouwd (104 db).

De sirene kan je eenvoudig in- of uitschakelen via jouw persoonlijke Egardia beheeromgeving op het internet. Hierdoor kan je jouw Egardia alarmsysteem instellen als stil alarm of als luid alarm.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om het alarmsysteem eenvoudig en draadloos uit te breiden met extra binnensirenes en een buitenalarmlicht. Zo kunnen je buurtbewoners en eventuele hulpdiensten direct zien waar er alarm is geslagen.

De Notificatiedienst voorziet in het automatisch waarschuwen van contactpersonen zoals je buren, vrienden en familie en jijzelf. Wanneer deze contactpersonen verdachte zaken signaleren kunnen zij direct contact opnemen met hulpdiensten zoals de politie of brandweer. Natuurlijk alleen in de gevallen wanneer zelf ingrijpen niet mogelijk is.

Met de Egardia Camera wordt er in geval van een alarm direct een beeldopname gestuurd naar je mobiele telefoon. Door middel van deze opname kun je op afstand zien wat er gebeurt en indien nodig direct hulpdiensten inschakelen.

Nee. Voor de Egardia Notificatiedienst betaal je een vast bedrag van € 8,95 per maand, ongeacht het aantal alarmmeldingen per SMS, telefoon of e-mail.

Bovendien werkt het alarmsysteem via je eigen internetverbinding. Een los mobiel abonnement of een vast telefonieabonnement is voor de notificaties dus ook niet nodig. Geen verrassingen dus.

Alle Egardia melders maken gebruik van de betrouwbare 868 Mhz frequentie. Dit is een speciaal voor beveiligingsapparatuur gereserveerde frequentie en is ongevoelig voor storing van andere apparatuur.

Ja, alle gegevens worden op een veilige server in Nederland bewaard en zijn alleen toegankelijk middels een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord. De beheerders van de website hebben ook geen toegang tot deze gegevens.

De website is beschermd middels SSL (Secure Socket Layering) zodat toegang van buitenaf onmogelijk is.

Ja, overal waar je toegang hebt tot het internet kun je het alarmsysteem bedienen.

Tevens kun je het alarm aan en uitzetten via je mobiele telefoon via de gratis Egardia App.

Je Egardia Alarmsysteem is voor jou dus overal ter wereld eenvoudig toegankelijk.

Alle producten van Egardia worden standaard geleverd met hoogwaardige batterijen.

De batterijen gaan gemiddeld zo’n 2-4 jaar mee. Dit is met name afhankelijk van de situatie en de plaats waar de melder is geïnstalleerd. De batterij van een bewegingsmelder in een drukke ruimte zal eerder leeg zijn dan een bewegingsmelder op zolder waar dagelijks bijna geen bewegingen zijn. Dit geldt ook voor deur-raamcontacten. Bij de voordeur is deze veel sneller leeg dan een deur-raamcontact van een balkondeur op de eerste verdieping. Voor accessoires zoals het bedieningspaneel geldt hetzelfde. Hoe intensiever het gebruik hoe sneller de batterij moet worden vervangen.

Je kunt de batterijen zelf vervangen. In onze webshop staan de specificaties van alle batterijen per accessoire. Hier kan je ze ook meteen bestellen. In de handleiding van de accessoire staat hoe je de batterij vervangt.

Egardia is zeer betrouwbaar. We houden 24 uur per dag 7 dagen per week en iedere minuut het alarmsysteem en de internetverbinding in de gaten. Mocht de internetverbinding storing geven dan melden we dat meteen.

De huiscentrale bevat ook een noodstroomvoorziening. In geval van een stroomstoring zal het alarmsysteem gedurende 8 uur operationeel blijven. Het alarmsysteem kan daarom zonder stroom toch een sirene afgeven tijdens een alarm.

Bekijk hier alle reviews van Egardia

Het alarmlicht, de paniekknop en de lekkagemelder zijn geschikt voor buitengebruik. Alle andere accessoires zijn op dit moment enkel bedoeld voor binnengebruik.

Op alle Egardia producten die zijn aangesloten op een actieve Egardia Notificatiedienst is een garantietermijn van 4 jaar van toepassing. Voor batterijen en stickers geldt deze garantietermijn niet.

Op het moment dat een product niet voldoet aan de te verwachte eigenschappen dien je contact op te nemen met de Egardia klantenservice. De garantie die Egardia geeft staat altijd boven andere garantieafspraken, bijvoorbeeld die een winkel eventueel heeft gemaakt.

Lees meer over de 4 jaar garantie van Egardia

Het Egardia Alarmsysteem meldt een alarm direct per SMS, e-mail en telefoon aan jou en de door jouw opgegeven contactpersonen indien je gekozen hebt voor de Egardia Notificatiedienst. Als onderdeel van de Notificatiedienst heb je toegang tot jouw persoonlijke Egardia omgeving waar je al jouw voorkeuren voor het alarmsysteem instelt. De Notificatiedienst bevat tevens automatische onderhoudsprocedures waarmee je altijd verzekerd bent van een continue en betrouwbare beveiliging.

Zonder de Egardia Notificatiedienst worden alarmmelding of andere waarschuwingsmeldingen (batterijmeldingen, storingsmeldindingen, etc.) niet meer doorgegeven en heb je geen mogelijkheid om instellingen te wijzigen in het systeem.

Het alarmsysteem kan worden blijven gebruikt als lokaal alarm (met sirene) zonder notificaties.

Nadat de Notificatiedienst is beëindigd kan het systeem worden overgedragen aan iemand anders. Die kan het systeem vervolgens weer direct aanmelden.

Bestellen, betalen en retourneren

Nee. De dienst is maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van de bestelling zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Hiervoor dien je Egardia op de hoogte te brengen middels een ondubbelzinnige verklaring of door gebruik te maken van het modelformulier voor herroeping of door direct contact op te nemen met de Egardia klantenservice.

Egardia verzoekt je de producten onbeschadigd, compleet, indien redelijkerwijze mogelijk in de originele verpakking en ongeregistreerd te retourneren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen. Je product is geregistreerd op het moment dat je het Egardia abonnement hebt afgesloten en je akkoord bent gegaan met de Algemene service voorwaarden van Egardia.

Na contact met de Egardia klantenservice krijg je een retourlabel en informatie over het retourzenden. De betaalde aankoopprijs (inclusief verzendkosten) ontvang je terug binnen 14 dagen, nadat Egardia op de hoogte is gebracht van je besluit om de overeenkomst te herroepen. De terugbetaling zal plaatsvinden met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval worden voor zulke terugbetalingen jou geen kosten in rekening worden gebracht. Egardia heeft het recht om te mogen wachten met terugbetaling tot Egardia de goederen heeft teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de producten hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Kosten van de retourzending worden enkel vergoed als er gebruik wordt gemaakt van het retour label.

De maandelijkse kosten van de Notificatiedienst en de Cameradienst worden automatisch geïncasseerd. Tijdens de registratie van het alarmsysteem en de camera word je gevraagd om toestemming te geven voor de maandelijkse automatische incasso.

Het Egardia Alarmsysteem en alle extra accessoires die je in de shop vindt kun je betalen door middel van een creditcard (Visa, MasterCard, American Express), PayPal, Bancontact/Mister Cash, Maestro of een vooruitbetaling door middel van een normale bankoverschrijving.

Ja. Het Egardia alarmsysteem en de extra accessoires worden bezorgd door DPD. Zodra je bestelling in behandeling is genomen door ons logistiek centrum, ontvang je een e-mail om de status van je bestelling te volgen.

Alle bestellingen worden bezorgd door DPD. Nadat je besteld hebt, ontvang je per e-mails de status van de levering. In een van deze e-mails zie je een trackingnummer van de bestelling.

Wanneer je niet thuis bent, dan biedt DPD de zending de volgende werkdag een tweede maal aan. Hierbij laat DPD telkens een kennisgeving achter in de brievenbus. Zo weet je dat er op die dag een zending werd aangeboden en wanneer de volgende aanbieding zal plaatsvinden. Bij de tweede aanbiedpoging geen gehoor? Dan komt DPD een derde maal langs. Ook nu laat DPD een bericht achter in de brievenbus.

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur 's middags dan heb je de bestelling al de volgende dag in huis. Maak je gebruik van vooruitbetaling? Dan kan de bezorging langer duren.

Ja. Alle prijzen zijn vermeld in euro's en inclusief 21% btw.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van de bestelling zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Hiervoor dien je Egardia op de hoogte te brengen middels een ondubbelzinnige verklaring of door gebruik te maken van het modelformulier voor herroeping of door direct contact op te nemen met de Egardia klantenservice.

Egardia verzoekt je de producten onbeschadigd, compleet, indien redelijkerwijze mogelijk in de originele verpakking en ongeregistreerd te retourneren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen. Je product is geregistreerd op het moment dat je het Egardia abonnement hebt afgesloten en je akkoord bent gegaan met de Algemene service voorwaarden van Egardia.

Na contact met de Egardia klantenservice krijg je een retourlabel en informatie over het retourzenden. De betaalde aankoopprijs (inclusief verzendkosten) ontvang je terug binnen 14 dagen, nadat Egardia op de hoogte is gebracht van je besluit om de overeenkomst te herroepen. De terugbetaling zal plaatsvinden met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval worden voor zulke terugbetalingen jou geen kosten in rekening worden gebracht. Egardia heeft het recht om te mogen wachten met terugbetaling tot Egardia de goederen heeft teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de producten hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Kosten van de retourzending worden enkel vergoed als er gebruik wordt gemaakt van het retour label.

De betaalde aankoopprijs (inclusief verzendkosten) ontvang je terug binnen 14 dagen, nadat Egardia op de hoogte is gebracht van je besluit om de overeenkomst te herroepen. De terugbetaling zal plaatsvinden met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval worden voor zulke terugbetalingen jou geen kosten in rekening worden gebracht. Egardia heeft het recht om te mogen wachten met terugbetaling tot Egardia de goederen heeft teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de producten hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Kosten van de retourzending worden enkel vergoed als er gebruik wordt gemaakt van het retour label.

Installatie van Egardia

Ja. De dienst werkt met iedere goed functionerende breedband internetverbinding. Zijn er erg vaak storingen op je internetverbinding dan moet je contact opnemen met je internet service provider. Egardia signaleert wanneer je internetverbinding niet goed functioneert. Je krijgt dan meteen een waarschuwing.

Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met de Egardia Klantenservice. Wij helpen je graag bij het oplossen van eventuele problemen.

Zonder obstakels kunnen de accessoires een afstand van 100 meter overbruggen. In sommige gevallen kunnen dikke muren en andere obstakels het bereik beperken. Het bereik is dan eenvoudig te vergroten door middel van de Egardia Versterker.

Alle Egardia melders maken gebruik van de betrouwbare 868 Mhz frequentie. Dit is een speciaal voor beveiligingsapparatuur gereserveerde frequentie en is ongevoelig voor storing van andere apparatuur.

Je kunt 160 accessoires aanmelden op het Egardia Alarmsysteem. Tevens kun je daarnaast 4 camera's, 2 versterkers en 16 Slimme stekkers toevoegen.

Voor Egardia gelden de volgende minimum systeemvereisten:

• Breedband internetverbinding
• Vrije ethernetpoort op het breedbandmodem of de router

Indien je beschikt over een kabelmodem met slechts 1 netwerkaansluiting, breid het aantal netwerkaansluitingen dan eenvoudig uit met een router met DHCP functie. Op de router dient de DHCP functie geactiveerd te zijn. Een router is in de meeste computer- of elektronica zaken te verkrijgen tussen de € 25,- en de € 50,-.

Indien je beschikt over een kabelmodem met meerdere netwerkaansluitingen, dan kan je het aantal netwerkaansluitingen verder uitbreiden met een switch.

Het is belangrijk om alle apparatuur te resetten nadat een nieuwe router is geplaatst:

  1. Zet modem en router uit;
  2. Trek de voeding uit de Egardia huiscentrale en zet de batterijschakelaar aan de zijkant op ‘Uit’;
  3. Wacht nu 90 seconden voordat de modem weer aanzet wordt;
  4. Zodra op de modem het ‘Online’ lampje continu brandt kan de router weer aanzetten worden;
  5. Heeft de router opnieuw verbinding, zet dan de batterijschakelaar van de huiscentrale weer op ‘Aan’ en sluit de stroom weer aan op de huiscentrale;
  6. Op de huiscentrale brandt het onderste lampje (Online) continu groen en na 11 minuten ontvang je automatisch een melding dat de internetverbinding is hersteld.

Kom je er niet helemaal uit neem dan contact op met de Egardia Klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Ja. Je kan tot maximaal 4 Egardia camera’s aansluiten. Voor het aansluiten van meerdere camera’s heb je een breedband internetverbinding nodig. Hoe hoger de uploadsnelheid van de internetverbinding des te meer camera’s je kunt aansluiten.

Het abonnement voor de cameradienst van € 4,- extra per maand is niet afhankelijk van het aantal camera's. Je kan hiermee dus gerust 4 camera's tegelijk aansluiten.

Gebruik van Egardia

Als er sprake is van een stroom- of internetstoring dan ontvangt de eerste contactpersoon een systeemmelding. Afhankelijk van de instellingen ontvangt deze contactpersoon de systeemmelding telefonisch, per SMS of per e-mail.

Bovendien beschikt het Egardia Alarmsysteem over een noodstroomvoorziening. In geval van een stroom- of internetstoring blijft het systeem alles registreren en blijft de sirene actief. Zodra de storing is verholpen, zorgt het Egardia Alarmsysteem ervoor dat alle eventuele meldingen alsnog worden toegevoegd in het logboek van je persoonlijke Egardia omgeving.

Ja. Je kan zelf instellen welke sensoren moeten werken als je thuis bent.

Wanneer je gaat slapen kan je bijvoorbeeld alleen de sensoren beneden inschakelen zodat je boven ongestoord rond kunt lopen.

Ook kan je deur-/raamcontacten uitschakelen wanneer je graag met een open deur of raam slaapt.

De rook- en lekkagemelders werken altijd.

De Egardia bewegingsmelders zijn huisdiervriendelijk. Daarom reageren ze niet op huisdieren lichter dan 38 kilo wanneer ze niet hoger komen dan 1 meter. Boven de 1 meter reageert de melder niet tot een gewicht van 18 kilo. Als huisdieren te dicht bij de melder komen, dan zal de melder een alarm veroorzaken.

Het Egardia Alarmsysteem meldt een alarm direct per SMS, e-mail en telefoon aan jou en de door jouw opgegeven contactpersonen indien je gekozen hebt voor de Egardia Notificatiedienst. Als onderdeel van de Notificatiedienst heb je toegang tot jouw persoonlijke Egardia omgeving waar je al jouw voorkeuren voor het alarmsysteem instelt. Ook kun je gebruik maken van sms en/of de Egardia App om je alarmsysteem met je smartphone op afstand te bedienen, ongeacht waar je bent. De Notificatiedienst bevat tevens automatische onderhoudsprocedures waarmee je altijd verzekerd bent van een continue en betrouwbare beveiliging.

Zonder de Egardia Notificatiedienst worden alarmmeldingen of andere waarschuwingsmeldingen (batterijmeldingen, storingsmeldingen, etc.) niet meer doorgegeven en heb je geen mogelijkheid om instellingen te wijzigen in het systeem. Zonder de Egardia Notificatiedienst kun je het alarmsysteem niet meer op afstand via sms en/of de Egardia App bedienen en functioneren je 'slimme stekkers' niet meer automatisch of op afstand.

Het alarmsysteem kan je blijven gebruiken als lokaal alarm (met sirene) zonder notificaties. Voor een betrouwbare beveiliging adviseert Egardia het alarmsysteem echter altijd te gebruiken in combinatie met de Egardia Notificatiedienst.

Nadat de Notificatiedienst is beëindigd kan het systeem worden overgedragen aan iemand anders. De nieuwe eigenaar kan het systeem vervolgens weer direct aanmelden.

Kijk hier voor alle voordelen van de Egardia Notificatiedienst

Ja. De Egardia Camera werkt zowel bedraad als draadloos. Je kunt dus kiezen. Kies je voor draadloos dan moet je wel over een draadloos (Wifi) internet modem of router beschikken. De meeste huishoudens hebben een draadloos modem. De camera heeft natuurlijk ook stroom nodig. Hiervoor wordt een stroomkabel meegeleverd.

Ja. Egardia bied je verschillende manieren om je alarmsysteem thuis in en uit te schakelen. Je kan je alarmsysteem bijvoorbeeld direct in- en uitschakelen door het sturen van een SMS bericht. Handig als je er onderweg achter komt dat je vergeten bent om het alarm in te schakelen.

Ook kun je het alarmsysteem eenvoudig in- en uitschakelen via jouw persoonlijke Egardia omgeving op het internet en via de Egardia App. Zo kan je het alarmsysteem ook vanuit het buitenland bedienen.

Met het Egardia alarmlicht kan van buitenaf worden gezien of het alarm is aan- of uitgeschakeld. Zodra het alarm is aangezet licht het Egardia alarmlicht driemaal op. Als het alarm wordt uitgezet zal het alarmlicht van links naar rechts knipperen. Het Egardia alarmlicht met sirene geeft naast lichtsignalen ook pieptonen. Een pieptoon bij het aanzetten van het alarmsysteem en 2 pieptonen als het alarm wordt uitgezet. Zo kan je direct controleren of het alarmsysteem correct is aan- of uitgezet.

Ja. Je kunt overal ter wereld gebruik maken van de diensten van Egardia.

Nee. Indien er zich meerdere Egardia alarmsystemen in je omgeving bevinden zal dit geen problemen opleveren voor jouw Egardia alarmsysteem. De Egardia accessoires communiceren met de huiscentrale via een gecodeerd signaal. Voor deze gecodeerde communicatie is vereist dat de accessoire is aangemeld op de desbetreffende huiscentrale. Zonder deze koppeling zal er dus ook geen alarmmelding mogelijk zijn.

Op een Egardia Alarmsysteem kan je maximaal 16 Slimme stekkers aansluiten.

Registreer jouw Egardia alarmsysteem na het activeren bij de Belgische politie via deze link. Dit is wettelijk verplicht en zorgt ervoor dat de politie beter op kan treden bij een alarmmelding.

Om ervoor te zorgen dat de politie zo goed mogelijk kan handelen moet je jouw Egardia alarmsysteem registreren bij de politie. Zo weten jij en de politie precies wat te doen bij een melding. Voor meer informatie klik hier.

Je moet jouw alarmsysteem binnen 10 dagen na het activeren registreren bij de politie.

Ben je al Egardia klant?

Ben je al Egardia gebruiker en heb je een gebruikersvraag? Kijk dan op de pagina met veelgestelde gebruikersvragen