Je winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Inbraakpreventie tips

Je beveiligt je huis met het meest gekozen slimme alarmsysteem van België: het Egardia Alarmsysteem.

Wij adviseren altijd om het alarmsysteem iedere keer in te schakelen als je je huis verlaat. Ga je naar je werk, boodschappen doen, de hond uitlaten of sporten? Zet dan nadat je de deur hebt dichtgedaan altijd het alarmsysteem heel eenvoudig aan via de Egardia App.

Verder hebben wij een aantal handige inbraakpreventie tips samengesteld.


1. Vergeet niet voor je vertrek alle ramen en deuren goed te controleren en op slot te doen

Gebruik op elke verdieping goedgekeurde sloten om een woninginbraak te voorkomen. Deze herken je aan het SKG®-logo met sterren.

Daarnaast is het raadzaam om gebruik te maken van meerdere slimme deur-/raamcontacten. Op die manier houd je overzicht op alle ingangen van jouw huis en mocht er bij het inschakelen van het alarm nog een deur of raam openstaan, dan ontvang je hiervan een notificatie via de Egardia App.

2. Plaats kostbaarheden zoveel mogelijk uit het zicht

Het is belangrijk om je waardevolle spullen veilig op te bergen. Denk hierbij o.a. aan kunst, sieraden en elektrische apparaten. Op die manier breng je potentiële inbrekers zo min mogelijk op ideeën.

4. Simuleer je aanwezigheid in huis

Met het Egardia Alarmsysteem is het eenvoudig om je huis er bewoond uit te laten zien tijdens je afwezigheid. Zo kun je gebruikmaken van de slimme samenwerking tussen Philips Hue en het Egardia Alarmsysteem middels de aanwezigheidssimulator en het waarschuwingslicht bij een alarm.

3. Informeer buren en/of vrienden als je bijvoorbeeld op vakantie gaat

Je buren en vrienden spelen een belangrijke rol als je wat langer van huis bent. Met je Egardia Alarmsysteem kan je maximaal zes contacten instellen die in geval van nood een sms, e-mail of telefoontje ontvangen. Daarnaast kun je er voor kiezen om je huissleutel en je pincode aan 1 of 2 directe contacten te geven. Zij hebben dan toegang tot je huis wanneer het alarm af gaat.

5. Houd zicht op je thuissituatie met een WoonVeilig Beveiligingscamera's

Zo zie je via de Egardia app direct wat er binnen of buiten gebeurt als je zelf niet thuis bent. Dat maakt de Egardia Beveiligingscamera Binnen en/of Beveiligingscamera Buiten de perfecte uitbreiding op je Egardia Alarmsysteem. Daarmee heb je 24/7 volledige controle en kun je altijd zien wat er bij jou thuis gebeurt.

6. Voorkom opklimmen in je tuin

Zorg ervoor dat een potentiële inbreker niet de kans krijgt om eenvoudig je huis binnen te komen.

Het is erg belangrijk om een gebruikte ladder direct op te bergen nadat je deze hebt gebruikt. Ook is het verstandig om de vuilnisbakken in de tuin te plaatsen achter de poort. Deze worden door inbrekers namelijk vaak als trap gebruikt.

7. Zorg voor zichtbare beveiliging

Door het opplakken van de beveiligingsstickers wordt getoond dat het huis wordt beveiligd door een Egardia Alarmsysteem. De stickers hebben een afschrikkende werking.

Wist je dat zichtbare beveiliging de kans op een inbraak met 90% vermindert?

> Naar de Beveiligingsstickers

Daarnaast heeft de Buitensirene met Alarmlicht ook een afschrikkende werking. Bij een alarmsituatie geeft de Egardia Buitensirene met Alarmlicht gelijktijdig een luide sirene van 104 dB af en laat een duidelijk flitslicht zien. Een inbreker wordt hierdoor meteen afgeschrikt en ook voor de buurt en eventuele hulpdiensten is het alarm direct zichtbaar.


Klantenservice

Heb je vragen of wil je graag hulp bij het weer online krijgen van jouw huiscentrale? Wij helpen je graag!

Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur op het telefoonnummer 03 808 03 63. Ook kan je jouw vraag stellen via klantenservice.be@egardia.com.